Crevetii – Beneficii pentru sanatate

De ce ar trebui sa mananci creveti?

Crevetii se gasesc, de obicei, in ocean. De cele mai multe ori, acestia traiesc pana la adancimea de 50 de metri, in substratul stancos sau sub pietrele si crapaturile stancoase. Crevetii pot fi consumati in aproape toate tarile si, de asemenea, sunt preparati in majoritatea bucatariilor din restaurantele internationale. 

Exista doua tipuri de creveti. Exista creveti mici si exista creveti mari, cei din urma fiind denumiti si creveti tigri. Aceste fructe de mare nu sunt doar bune la gust, ele avand si o serie de beneficii pentru sanatate. Crevetii sunt bogati in proteine si contin extrem de putine calorii si grasimi. Astfel, acest aliment devine unul ideal pentru cei care doresc sa piarda in greutate. Chiar daca crevetii sunt bogati in colesterol, acesta este de tip HDL, adica este colesterol bun si are rolul de a preveni mai multe probleme cardiovasculare. Un crevete de dimensiuni normale contine aproximativ 2 grame de grasime, 30 de grame de proteine si aproximativ 125 mg de minerale. Aceasta combinatie ideala de grasimi si proteine este extrem de benefica pentru sanatatea organismului uman. Crevetii sunt, de asemenea, foarte usor de gatit si nu necesita prea mult ulei sau condimente pentru a fi preparati. 

 

Iata care sunt principalele beneficii pentru sanatate pe care le ofera consumul regulat de creveti:

Contin seleniu – Crevetii sunt o sursa bogata de seleniu, mineral ce ajuta la prevenirea cresterii celulelor canceroase in organism.

Contin acizi grasi – Crevetii sunt o sursa bogata de acizi grasi omega 3, elemente nutritive extrem de eficiente pentru sanatatea inimii. Acizii grasi omega 3 ajuta la largirea lumenului din artere prin eliminarea colesterolului rau din peretii interiori ai arterelor. Astfel, aceste elemente nutritive ajuta, de fapt, la reducerea tensiunii arteriale si la imbunatatirea circulatiei sanguine. Acizii grasi sunt, de asemenea, de ajutor in lupta impotriva bolilor mentale, cum sunt dementa si Alzheimer. Totodata, acizii grasi omega 3 intaresc sanatatea ficatului. 

Contin calciu – Din moment ce crevetii sunt o sursa foarte consistenta de calciu, acestia sunt, prin urmare, excelenti pentru dinti si oase. 

Contin proteine – Proteinele sunt piatra de temelie a corpului. Corpul necesita proteine nu numai pentru a fi sanatos, dar, de asemenea, are nevoie de acest nutrient pentru a repara orice prejudiciu adus organismului intr-o zi obisnuita. 

Contin vitamina E – Vitamina E se gaseste in cantitati mari in creveti, asadar, aceste fructe de mare sunt ideale pentru imbunatatirea aspectului pielii. Vitamina E este utilizata nu numai pentru tratarea diferitelor boli de piele, dar ofera, de asemenea, stralucire si protectie impotriva imbatranirii premature. 

Copyright Impact Music 2019