De ce sa alegi tigla metalica in detrimentul tiglei clasice si cum te decizi asupra tiglei pe care o cumperi?

Acoperisul unei case este poate cel mai important element de constructie al acesteia alaturi de fundatie. Motivul este cat se poate de simplu: cele 2 iau legatura directa cu mediul inconjurator si sunt cele care protejeaza cel mai mult camerele, atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere al altor intrusi care ar putea sa invadeze casa. Astfel, atunci cand te decizi asupra invelirii acoperisului, trebuie sa acorzi o atentie maxima criteriilor precum : rezistenta tiglei, aspectul acesteia si modul in care este montata.
Pentru invelirea acoperisului, ai mai multe variante: Poti opta pentru tigle clasice, din ceramica sau din beton, sau poti opta pentru tigle metalice.  sunt din ce in ce mai populare, motiv pentru care, din ce in ce mai multe localitati au cate o fabrica tigla metalica. Alegerea unei astfel de solutii poate sa fie extrem de benefica pentru orice proprietar care isi doreste acoperirea casei cu un material de buna calitate, care sa il protejeze de intemperii si care sa ii ofere tot confortul de care are nevoie.
Iata care sunt cele mai importante beneficii ale tiglei metalice:
– Este estetica. Spre deosebire de tigla clasica, tigla metalica poate sa fie deosebit de estetica. O fabrica tigla metalica poate sa produca tigle de diverse culori, diverse forme si diverse marimi, in asa fel incat sa acopere toate gusturile si preferintele estetice;
– Este rezistenta. Rezistenta tiglei metalice poate sa fie la fel de mare ca rezistenta unei tigle clasice, construita din materiale ceramice. Daca este realizata bine si daca este montata ca la carte, aceasta poate rezista peste 60 de ani fara niciun fel de probleme. Orice fabrica tigla metalica trebuie sa ofere o garantie de cel putin 20 de ani, fapt ce asigura linistea in ceea ce priveste rezistenta acoperisului;
– Este etansa.Spre deosebire de tigla clasica, unde bucatile de tigla pot fi mutate cu usurinta de catre intemperii si pot produce numeroase pagube, tigla metalica este etansa si este foarte greu de deplasat. Este adevarat ca si inlocuirea sa se face destul de greu in cazul in care apare o problema, insa daca fabrica tigla metalica respecta toate standardele europene de realizare iar montarea este facuta bine, nu ar trebui sa fie necesara o astfel de inlocuire;
– Este usoara. Una dintre problemele majore ale tiglei clasice este data de greutatea acesteia. Practic, pentru a avea un acoperis din tigla ceramica, structura casei trebuie sa fie una foarte puternica. In cazul tiglei metalice, structura nu trebuie sa fie foarte puternica, deoarece metalul este foarte usor. Acest lucru duce si la usurinta in ceea ce priveste montajul.
Desi majoritatea tiglei metalice ofera toate aceste beneficii, exista variante de tigla de mai buna calitate si variante de o calitate indoielnica. Cele care nu ofera calitate maxima se pot degrada in timp, datorita coroziunii si se pot decolora, oferind un aspect nu tocmai placut.
Pentru a descoperi cea mai buna calitate, trebuie sa descoperi si o fabrica tigla metalica de cea mai buna calitate, care sa te asigure ca are produse la a caror constructie respecta toate normele europene si toate necesitatile zonei in care este folosita.
In plus, orice fabrica tigla metalica trebuie sa ofere absolut toate componentele necesare pentru montare. Acestea trebuie sa fie formate din suruburi autofiletante, cuie, folie anticondens, diverse profile de etansare, elemente de tinichigerie, benzi autoadezive, silicon sipci si sisteme de drenaj pentru apa.
Atunci cand alegi fabrica tigla metalica, tine cont de urmatoarele criterii:
– Grosimea tiglei. O tigla metalica cu grosime bune trebuie sa depaseasca 0.5 mm. Chiar daca pretul unei tigle mai groase poate sa fie putin mai ridicat, aceasta poate sa aduca numeroase beneficii, motiv pentru care trebuie sa se faca un mic efort;
– Garantia oferita. Orice producator tigla metalica trebuie sa ofere o garantie cat mai mare. Exista producatori cu minim 10 ani garantie si producatori cu minim 50 de ani. Alegerea este cat se poate de evidenta.
– Pret. Pretul nu este dat doar de tigla metalica propriu zisa, ci si de elementele adiacente. Atunci cand analizezi pretul, tine cont de toate aceste alemente si asigura-te ca oferta pentru care optezi are cel mai mic pret.

Copyright Impact Music 2019