Masina noua sau masina second hand?

Orice posesor de permis auto isi doreste o masina. Problema este achizitia ei. O masina nu este tocmai ieftina iar numeroasele modele te pot face foarte nesigur in ceea ce priveste dorintele tale. Daca stii insa ce vrei, atunci singura necunoscuta este daca achizitionezi o masina noua sau una la mana a 2-a.

O masina noua iti poate aduce destul de multe beneficii. in primul rand, esti primul care o conduce, sunt sanse mici sa se strice ceva la ea in viitorul apropriat si are acel miros de lucru nou, pe care, fara doar si poate, il doresti. Din pacate, o masina noua este destul de costisitoare si daca privesti la rece totul, s-ar putea sa nu merite efortul unei achizitii. Practic, odata ce a iesit pe poarta fabricii, masina si-a pierdut din valoare iar daca vrei sa o revinzi, nu vei recupera sub nicio forma banii pe care i-ai dat pe ea.

O masina second hand in schimb, poate sa fie o solutie perfecta care sa iti ofere toate beneficiile de care ai nevoie. Aici apar insa mult mai multe necunoscute si mult mai multe criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand o achizitionezi:

– Trebuie sa acorzi atentie fiecarei piese. Atunci cand cumperi masina este bine sa ai cu tine un mecanic care sa o poata analiza si sa ii poata descoperi fiecare problema, in cazul in care exista probleme;

– Trebuie sa tii cont de factori precum varsta, kilometrajul sau locul unde a fost condusa. O masina la mana a 2-a este folosita. Conteaza foarte mult modul in care a fost folosita si locul unde a fost folosita. Fara doar si poate, o masina de 10 ani cu cateva sute de mii de km in bord este mult mai riscanta decat una cu doar cateva zeci de mii, pentru simplul fapt ca sunt mult mai multe sansele ca o piesa sa se fi uzat deja;

– Trebuie sa negociezi. Este adevarat ca masinile la mana a 2-a sunt mai ieftine, insa multi vanzatori incearca sa profite si sa iti ofere masina la un pret foarte bun pentru ei. Astfel, trebuie sa ii intuiesti corect valoarea si sa negociezi in asa fel incat sa primesti cel mai bun pret.

Per total insa, o masina la mana a 2-a pare o alegere perfecta, mai ales in conditiile in care unul dintre principalele criterii la care se uita majoritatea oamenilor este pretul.

 

 

Copyright Impact Music 2019