Optimizarea SEO, ce este si de ce avem nevoie de ea?

Cei care stau mereu pe internet, au auzit, fara doar si poate de optimizare SEO. Sunt din ce in ce mai multe firme care se ocupa de acest aspect si din ce in ce mai multi oameni platesc pentru asta. Ce este insa, aceasta optimizare Seo si de ce avem nevoie de ea?

Optimizarea Seo este un ansamblu de actiuni pe care le facem pentru a reusi sa promovam un site in motorul de cautare Google, sau in orice alt motor de cautare. Google este cea mai puternica sursa de promovare din mediul online si fiecare afacerist isi doreste sa fie pe prima pagina, in momentul in care cineva cauta un cuvant cheie de interes pentru el. Concurenta este foarte mare, iar prima pagina este ocupata doar de 10 site-uri. Aici intervine optimizarea Seo. Optimizarea este practic, batalia pentru acele 10 locuri.

De ce este nevoie de optimizare SEO?

Evident, nu toata lumea are nevoie de optimizare Seo, ci doar cei care au site-uri. Printr-o astfel de optimizare pot obinte vizitatori, pot obtine cumparatori, in cazul in care vand ceva si pot obtine notorietate. Intr-un cuvant, cu ajutorul unei optimizari SEO bine facute se pot face bani si se poate construi o afacere.

Cum se face aceasta optimizare?

Exista multe metode prin care se poate optimiza un site pentru un motor de cautare.

In primul rand, acesta trebuie sa fie optimizat onsite, adica sa aiba o structura cat mai usor de inteles, atat de catre vizitatori, cat si de catre roboteii trimisi de motoarele de cautare in recunoastere. Optimizarea Onsite inseamna o structura perfecta a informatiilor, articole de cea mai buna calitate, care sa fie unice si sa aiba o anumita densitate a cuvintelor cheie si poze cat mai relevante. Cu cat acestea sunt mai de calitate, cu atat vizitatorii vor sta mai mult pe site, ceea ce duce la succes in Google.

Daca optimizarea Onsite este asigurata, mai exista si optimizarea offsite. Aceasta inseamna cat mai multe recomandari din partea altor site-uri. Este exact ca si in viata reala. Daca cineva vorbeste despre tine si te recomanda, ai mai multi vizitatori, daca nu, sunt sanse sa nu ai niciun vizitator. Astfel, optimizarea offsite este cea mai importanta, dar si cea mai grea, deoarece este nevoie de convingerea altor site-uri sa iti ofere linkuri. Exista si solutii gratuite de obtinere a linkurilor, insa este bine sa analizezi cu atentie aceste solutii inainte de a le folosi, deoarece nu toate linkurile sunt de calitate, multe dintre ele putand sa dauneze.

 

 

Copyright Impact Music 2019