Tipuri de aranjamente florale si modul in care acestea se realizeaza

Florile sunt o parte extrem de importanta din societatea noastra, insotindu-ne la cele mai importante evenimente. Fie ca este vorba de nunta, botez, inmormantare sau o simpla zi onomastica, florile sunt prezente si aduc un plus de culoare si de prospetime fiecarui eveniment.
Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit florile pentru a exprima diverse sentimente si trairi si pentru a comunica intre ei, iar modul de comunicare cu ajutorul florilor s-a perfectionat de la an la an, ajungand sa existe un adevarat dictionar al semnificatiilor pe care le are fiecare floare in parte si al modului in care aceasta trebuie sa fie oferita.
Daca florile propriu zise spun foarte multe lucruri, aranjamentele florale spun si mai multe, motiv pentru care, oricare ar fi evenimentul pentru care ai nevoie de aranjamente florale, trebuie sa ii acorzi foarte mare atentie.

Ce sunt ?

Practic, aranjamentele florale sunt elemente de design realizate din mai multe feluri de flori de diferite marimi si culori, cu rolul de a infrumuseta un spatiu si de a transmite anumite trairi. Aranjamentele florale pot fi insotite de diverse accesorii, precum cosulete sau bijuterii si in functie de evenimentul pentru care sunt destinate, pot avea foarte multe marimi si moduri de realizare.
Un aranjament floral poate infrumuseta deopotriva un birou, o casa sau o sala de petreceri si poate sa transmita cele mai calduroase sentimente in momentele extrem de importante din viata unui om.
Cea mai populara floare folosita la aranjamentele florale este, fara doar si poate, trandafirul, care se potriveste de minune in orice imprejurare.

Care sunt originile aranjamentelor florale?

Indiferent de locul in care se gaseau oamenii pe glob, acestia se foloseau de flori pentru a comunica. Evident, fiecare natiune a invatat sa comunice intr-un anumit fel, existand diferente destul de mari intre continente si intre tari, in ceea ce priveste aranjamentele florale.
Cert este insa, ca acestea au existat intotdeauna, pe aproape tot cuprinsul globului.
Primii care au pus flori intr-o vaza au fost chinezii, insa restul lumii se folosea de flori pentru a crea diverse coronite sau pentru a orna cele mai importante ale vietii cu petale de flori.
Japonezii sunt cei care au dus alta florala la un nivel extrem de ridicat, preluand ideea chinezilor de a pune florile intr-o vaza cu apa si introducand aranjamentele florale in practici de meditatie si in filosofie. Practic, japonezii credeau ca diversele tipuri de flori le ofera inspiratie si ii ajuta sa gandeasca si sa descopere cele mai interesante solutii la problemele pe carel le au.

Care sunt cele mai intalnite stiluri de aranjamente florale?

Exista trei mari stiluri prin care se pot aranja florile:
– Aranjamente florale orientale. Acestea presupun o anumita regula in ceea ce priveste marimea si culorile florilor, toate necesitand un echilibru;
– Aranjamente florale traditionale. Acestea folosesc un numar foarte mare de culori si de modele de flori.
– Aranjamente florale moderne. Sunt aranjamentele care nu tin cont de reguli, fiind bazate pe gustul designerului. Aranjamentele florale moderne sunt totusi mult mai apropiate de varianta orientala decat de cea traditionala.
Din cele 3 stiluri de aranjamente deriva insa foarte multe tipuri, care mai de care mai interesante.
• Buchetele. Sunt cele mai simple aranjamente florale si sunt indicate pentru aproape orice eveniment. Desi trandafirii si margaretele sunt extrem de populare in majoritatea buchetelor, aranjamentele florale de acest fel se pot realiza in functie de inspiratia designerului si evident, de florile pe care le are la indemana. Se pot realiza buchete multicolore, buchete intr-o singura culoare sau buchete care sa denote simplitatea;
• Aranjamentele pentru masa. Orice masa are o aroma mult mai placuta daca este insotita de aranjamente florale care sa ii dea viata si culoare. Aranjamentele pentru masa sunt robuste, rotunde si mici si dispun de flori cu culori neutre, precum albul sau galbenul. Aranjamentele pentru masa trebuie sa fie accesorizate si trebuie sa fie asortate cu mobilierul camerei in care se ia masa;
• Aranjamentele in cosulete. Cosuletele cu flori sunt aranjamente moderne, cat se poate de interesante. Acestea pot contine atat flori, cat si fructe, pentru o diversitate foarte mare de culori si de arome.
Exista mii de alte variante de aranjamente florale. Pana la urma, ceea ce conteaza cel mai mult este inspiratia si sentimentele care leaga realizarea unui buchet de evenimentul caruia ii este dedicat.

Copyright Impact Music 2019