Top 3 Locuri de vazut in Florenta

Nici o excursie in Italia nu este completa fara o vizita la Florenta, capitala regiunii italiene Toscana. Considerat locul de nastere al Renasterii, Florenta este renumita pentru arta, arhitectura si patrimoniul sau cultural. Desi 3 locuri nu sunt indeajuns de vizitat in acest minunat oras, aceasta lista reprezinta un start bun pentru fiecare vizitator. 

Indiferent de ceea ce decizi personal sa explorezi in Florenta, cu siguranta, acestea vor fi cele mai memorabile experiente din calatoria efectuata in Italia. Florenta este, inainte de toate, un oras prietenos si primitor, pe care poti sa-l vezi in intregime plimbandu-te pe jos, fara a utiliza transportul public. 

Iata care sunt cele mai importante repere pe care trebuie sa le vizitezi in Florenta:

1. Uffizi. Unul dintre muzeele cele mai frumoase din lume, Uffizi este, cu siguranta, un loc pe care nu ai voie sa-l ratezi atunci cand ajungi in Florenta. Galleria degli Uffizi detine cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume, inclusiv mii de picturi, sculpturi si tapiserii. 

Pentru a evita cozile lungi in dorinta de a achizitiona un bilet de intrare, planifica-ti din timp aceasta vizita la prestigiosul muzeu Uffizi, pentru a nu sta cu orele asteptand sa intri in incinta acestui loc. De asemenea, planuieste-ti sa petreci minim doua-trei ore in Uffizi si, cu siguranta, vei sti mult mai multa arta plastica dupa ce vei iesi din acest loc minunat. 

Uffizi a fost infiintat in 1581 si adaposteste peste doua milioane de vizitatori in fiecare an. Muzeul contine 45 de camere pline de opere de arta si, literalmente, mii de piese individuale, printre care se includ lucrari semnate de Botticeli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael si Caravaggio. 

2. Basilica di Santa Maria del Fiore

Plimbandu-te in jurul Florentei, este destul de dificil sa ratezi celebra Basilica di Santa Maria del Fiore, altfel cunoscuta sub numele de Domul din Milano. Inceputa in anul 1296, structura nu a fost finalizata decat 140 de ani mai tarziu, in 1439. Exteriorul frumos al catedralei este realizat din marmura verde, alba si roz, dominand centrul istoric al Florentei. 

Complexul include, de asemenea, Duomo Baptisteriul si Campanile (Turnul Bell). Intregul complex a fost desemnat un site al Patrimoniului Mondial UNESCO in 1982. 

3. Piazza della Signoria

Cea mai celebra piata din Florenta este, fara indoiala, Piazza della Signoria. Aceasta contine multe statui importante, inclusiv o statuie a lui David, creata de Michelangelo si, de asemenea, Fantana lui Neptun. 

Primaria din Florenta, Palazzo Vecchio, se afla si ea aici, in Piazza della Signoria. Aceasta piata este un loc minunat in care oamenii obisnuiesc sa se plimbe si sa se bucure de priveliste si atmosfera italiana. 

 

 

Copyright Impact Music 2019